در این مطلب که جمع آوری آن چندین روز به طول انجامیده است، با کمک تحقیقات جدید چندین مجله معتبر پزشکی دنیا، یک مقاله کامل از سرتونین گردآوری کرده ایم. در این مطلب با موارد استفاده، افرادی که به سرتونین نیاز دارند و نکات مهم دیگر آشنا می شوید. دقت کنید در تحقیقات جدید برخی از نکاتی که در مطالب قدیمی وبسایت های فارسی راجب سرتونین می خوانید رد شده اند.
سروتونین در بسیاری از بیماری های روانی و داروهایی که برای درمان آن ها استفاده می شوند، نقش دارد. سروتونین یک هورمون و انتقال دهنده ی عصبی است که در عملکرد بسیاری از اعضای مختلف بدن دخالت دارد.
یک ماده شیمیایی خوشحال
- سروتونین گاهی اوقات به عنوان ماده ی شیمیایی خوشحال شناخته می شود زیرا نقش مهمی در تنظیم حال و حوصله دارد و مقدار کم آن در مغز با افسردگی به هم وابسته اند.
- هر چند ارتباطی بین مقدار کم سروتونین و افسردگی وجود دارد اما مشخص نیست که آیا مقدار کم سروتونین باعث افسردگی می شود یا افسردگی باعث کاهش سطح سروتونین می شود.
- سروتونین، به عنوان یک انتقال دهنده ی عصبی، پیام ها را بین سلول های عصبی مغز ارسال می کند. این وظیفه، سروتونین را به یک مولکول مهم و موثر بر سلامت ذهن و عملکرد مغز تبدیل می کند.
نقش سروتونین در عملکرد مغز
- سروتونین علاوه بر افسردگی، ممکن است در سایر اختلالات ذهنی و مغزی، مانند اختلال اضطراب و نگرانی، اختلال وسواس اجباری (OCD)، اختلال استرس پس از ضربه (PTSD)، فوبیا و حتی صرع، نیز نقش داشته باشد.
- سروتونین هم چنین در بسیاری از عملکردهای دیگر بدن نقش مهمی دارد. در اشتها و هضم (عملکرد و حرکت روده ها)، سلامت استخوان ها، روابط جنسی و خواب دخالت دارد.
- سروتونین یکی از مواد تشکیل دهنده ی ملاتونین، ماده ی شیمیایی که به تنظیم چرخه ی خواب و بیداری بدن کمک می کند، است. داروهای ضد افسردگی خاصی که سطح سروتونین را بالا می برند، باعث اختلالات جنسی می شوند.
ادامه مطلب لینک زیر:
سروتونین چیست؟ برای چه افرادی شدیدا توصیه می شود؟ (تحقیقات جدید)